Munktorpteaterns grundare Lennarth Nilsson avliden

Torsdagen 25 mars avled Munktorpsteaterns grundare Lennarth Nilsson. Han var initiativtagare till att föregångaren Munktorpsrevyn startade 1975. I Munktorps kommunalhus spelade man revyer i fem år med Lennarth som revypappa. Som skåning hade han goda kontakter med revymakern där, Nisse Ahlroth, som försåg Lennarth med textmaterial. Det sjätte året ville Lennarth sätta upp en teaterpjäs, Anna-Lenas friare av Gideon Wahlberg, och han blev ensemblens första regissör.

Lennarth var föreningens ordförande fram till 1987 då han medverkade i sin sista pjäs innan flyttlasset åter gick tillbaka till Skåne. Därefter har Lennarth hållit kontakten med föreningen och var ofta upp och såg våra uppsättningar. Lennarth och hustrun Rigmor hedrades vid flytten med att bli hedersmedlemmar i vår förening.

Under alla åren efter flytten har vi försökt att bedriva vår verksamhet i Lennarths anda: allt arbete sker ideellt, med inriktning på att roa vår publik. Vid revyerna i kommunalhuset spelade Lennarth alltid Povel Ramels ”Det gamla gänget” när publiken lämnade lokalen. Som en hälsning till Lennarth såg jag till att vi gjorde det samma vid vår revy ”Utan en tråd” 2007. Den uppsättningen såg aldrig Lennerth men jag fick tillfälle att berätta det för honom när vi sågs under hans besök i Köping sistlidna sensommar. Han såg mäkta stolt ut.

Janne Moréus /ordförande